Gevulde-Champignon-met-kruidenroomkaas

Gevulde champignons

Gevulde champignons, een heerlijke en smaakvolle traktatie die perfect past bij een gezellige borrel.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 grote champignons
  • 50 gram ham, fijngesneden
  • 50 gram kaas, geraspt
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • Zout en peper naar smaak (vleugje)
  • 2 theelepels olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maak de champignons schoon en haal voorzichtig de steeltjes eruit. Hol de champignons uit met een lepel zodat er ruimte ontstaat voor de vulling.
  • Meng in een kom de fijngesneden ham, geraspte kaas en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de champignons met het mengsel en plaats ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel de champignons met olijfolie en bak ze gedurende 20-25 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.
  • Haal de champignons uit de oven en serveer ze warm.

Nieuwsgierig naar meer borrelrecepten?

Klik hier